© Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség, 2012.

Kedvezményes lakáshitelek: megéri vagy átverés?

Bevett szokás már a bankoknál, hogy lakáshitel felvételekor próbálják az ügyfeleket egyéb banki termék igénybevételével is magukhoz kötni. Cserébe kedvezőbb kamatfeltételekkel kínálják hitelkonstrukciójukat, amellyel a teljes futamidő alatt jelentős pénzügyi előny érhető el. 

Internet kontra karácsonyi vásár

A tavalyinál is nagyobb vásárlási hullámra számítanak a szakemberek karácsony előtt, akár 90 milliárdot is költhetnek a magyarok ajándékokra. Döbbenetes mértékben nő azok száma, akik az internetes rendelést részesítik előnyben, tavaly a webáruházak forgalma éves szinten elérte a 200 milliárd forintot, a szakértők pedig ennél is nagyobb bevételre számítanak. Az üzletek advent vasárnapjain nyitva tarthatnak, így a karácsonyi bevásárlási roham várhatóan a jövő hétvégén indul. 

Ajándék hitelből? – Ne engedjünk a csábító ajánlatoknak

A karácsony közeledtével sokaknál immár „hagyomány” a hitelből történő ajándékvásárlás: a legtöbben az áru- és folyószámlahiteleket keresik, de a hitelkártyákat is az év végén használják leggyakrabban – derül ki az MTI által megkérdezett bankok válaszaiból. (FÉBÉSZ)

A méz cukorbetegen is fogyasztható, de ésszerűen!

Amikor előkerül a kérdés, hogy az ember cukrot vagy mézet fogyasszon inkább, akkor a mérleg nyelve a méz felé hajlik. Bár a méz, tulajdonságait tekintve, 70-80%-ban megegyezik a cukorral, nem szabad megfeledkezni arról, hogy magasabb a vitamin és ásványi anyag tartalma, valamint antioxidánsokban sincs benne hiány. Ez azt jelenti, hogy a mézet mértékkel fogyasztva mindenképpen győztesen lehet kihozni a cukorral való összecsapásából.

Black Friday és Cyber Monday – Jobb, ha számolunk velük

Amerikából indult 1966-ban, pár éve pedig nálunk is hódít a „Black Friday” kezdeményezés. A magyarul „Fekete Péntek”-nek is nevezett akció eredetileg a karácsonyi szezon kezdetét jelző nap volt, a fogyasztók vásárlási kedvét meghozó hatalmas kedvezményekkel. 

Nagy mézkörkép

Hogyan válasszunk mézet?

A méz az egyik legősibb és legtermészetesebb táplálékunk, az év minden szakában ajánlatos lenne élnünk vele. Nyugat-Európában és a mediterrán országokban magától értetődő, hogy a legforróbb nyárban éppúgy az asztalra kerül, mint a hidegebb évszakokban. (FÉBÉSZ)

Leváló cipőtalp, javításra váró televízió, visszamondott edénykészlet? Bírósági eljárás helyett válassza a békéltetést!

Bár a békéltető testület intézménye jó pár éve működik hazánkban, sokan még mindig nem tudják, hogy pontosan mivel is foglalkoznak és hol találhatóak. Az elkövetkezendő időszakban megjelenő cikksorozatunkban éppen e miatt, konkrét esetekkel kívánjuk bemutatni működésüket, feladatukat.

8 biztos tipp a fogzománc védelmében

Még a fogzománc erős védelmét is megbonthatják táplálkozási és fogápolási szokásaink.
A fogzománc a test legkeményebb és legtöbb ásványi anyagot tartalmazó anyaga. De még ezt az erős védelmet is megbonthatják táplálkozási és fogápolási szokásaink. Mindezek következményeiről, a fogérzékenységről és a fogszuvasodásról is beszélt dr. Benkő Krisztina, az Oxygen Fogászat szakorvosa.

Mennyi az annyi? – Fókuszban a banki hitelajánlatok

A hitelfelvétel nem csak a hosszú távú pénzügyi elköteleződés miatt jelent komoly döntést, hanem az egyes hitelintézetek által felszámított induló költségek tekintetében is. De milyen költségekkel számoljunk? Akár több százezer forintról is beszélhetünk? Utánanéztünk. (FÉBÉSZ)

Hitel vagy lízing? Fontos tájékoztatás az MNB-től

A forint és deviza hitel- vagy lízingszerződéssel rendelkező fogyasztók akkor is kérhetnek részletes elszámolást pénzügyi intézményüktől, ha tőlük korábban nem vontak el tisztességtelenül költségeket - derül ki a Magyar Nemzeti Bank sajtóközleményéből.

Oldalak

Subscribe to Ökoteszt.hu RSS
Password: